deixalatevaempremta.org és un espai des del qual podràs participar en tallers, fires, cursos,
            i millorar així la teva qualitat de vida.

             "l'important no és la destinació, sinó el camí"
             T'apuntes?
                 
Deixalatevaempremta.org
Existeix un món millor creu-ho, crea-ho!

Resum aportacions a Nepal, mes de Juliol 2018

09 de setembre 2018

Missatge desde Nepal per a tots els amics i amigues de Deixalatevaempremta.org
Hola Eulàlia i amics de DEIXA LA TEVA EMPREMTA,

Aquest any 2018 l’estem dedicant a les dones vídues i a la salut d'elles i dels seus fills.

Al Nepal no hi ha ajudes socials per a sanitat com a Espanya. La major diferència està en que si una persona no té diners per pagar-se els costos d'una malaltia no és atesa en cap Hospital, ni ella ni els seus fills, i en cas  de tenir que medicar els medicaments, ( en cas de trobar-los) , cal comprar-los sense cap tipus de descompte.

Si pensem en una dona vídua amb fills en edat escolar, amb ingressos que no superen els 50 -60 euros mensuals, ens adonarem de la gran dificultat que té aquesta dona per poder cobrir les despeses mínimes perquè puguin sobreviure un mes més. Lloguer, aliments i escoles es porten tot el seu sou i amb sort igual queda alguna cosa per roba o sabates de segona mà.

Per això, després de gairebé 20 anys treballant en ajuda social, veiem que el millor que podem fer és donar suport a aquestes dones vídues, i als seus fills mentre estudien, perquè el dia de demà aquests nens puguin trobar una bona feina i puguin ajudar els seus mares.

El col·lectiu de vídues que podem ajudar actualment és d'unes 50 dones amb els seus fills cobrint tota l'escolarització, i l'ajuda que reben en arròs per a tot el mes i quan hi ha pressupost també reben "punts" perquè puguin comprar en una botiga cooperativa altres productes d'alimentació o per a la casa.

De moment podem anar cobrint les necessitats de medicaments, visites mèdiques i ulleres, però de vegades també tenim "cops durs" quan hi ha càncer o temes de ronyó, que són llargs i molt cars.

Gràcies a l'ajuda de DEIXA LA TEVA EMPREMTA, i amb iniciatives com Dones del Món, podem sumar i anar afrontant les despeses d'aquestes dones i els seus fills.

Us adjunto algunes fotos de la distribució d'arròs i de la compra a la botiga. En temes de malaltia ens resulta molt difícil fer fotos als hospitals perquè encara que no hi ha un cartell específic de prohibit fer fotos, la realitat és que no les deixen fer.

I acabo donant-vos les gràcies en nom d'aquestes dones vídues i dels seus fills per la vostra ajuda, perquè sigui amb aliments, escola o sanitat permet els anar avançant en el dia a dia fins que puguin caminar per la vida pel seu propi compte.


Desde Kathmandu
Toni Aguilar.Milions de gràcies a tothom!
El cami continua!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada